15 de octubre de 2017

VOLTEJANT LES CAMPANES EN NAVARRÉS

Per a la missa festa del Santíssim Crist de la Salut, el dimecres dia 11 d’octubre, compartirem el toc manual de les campanes en la localitat de Navarrés amb els campaners del Repique Gordo, convidats per el campaner Fernando de la localitat de Navarrés.  

Va anar Felipe, res més arribar va saludar al Rector D.German i deseguida va vindre Fernando i vam pujar al campanar. Pujant es poden veure els forats per on passen les cordes per al toc manual des de baix.

La sala de les campanes alberga quatre campanes: Santísimo Cristo de la Salud (2016), Maria de la Asunción (1833), Francisca Maria del Remedio (1785), y Maria del Remedio y San Francisco de Asís (1736).

Per a avís de la missa es va fer tres voltejos generals, també es va executar el toc d’alçar a Déu des de baix i al finalitzar la missa amb la presencia també del campaner César de Quesa es va interpretar un Volteig General i el Repique Gordo.
Al finalitzar Fernando li mostrar l’església i el Museu Parroqiual a Felipe.  La Sagristia te una campana d’eixida de missa de al voltant de l’any 1850 i un rotgle
Agraïm l’amabilitat del campaners de Navarrés i Quesa.

Açí podeu vorer un dels voltejos manuals en Navarrés el passat dia 11 d’octubre https://www.youtube.com/watch?v=5lF_YH71bAQ&t=9s