25 de octubre de 2017

CAMPANERS DE MOIXENT PARTICIPEM EN EL XXIII ENCONTRE DE CAMPANERS EN ESLIDA

El passat dissabte 21 d’octubre va tindre lloc a Eslida (Castelló) el “XXIII Encontre de Campaners Valencians”.
A les 6:30 hores els Campaners Felipe, Manuel i Lorenzo eixiem cap a Anna on haviem quedat amb Fernando (Campaner de Navarrés) i Vicent Tomás (d’Electorecamp), a qui li agraïm que ens portara en el seu cotxe per anar a Eslida.
Al arribar vam esmorçar en el "bar paquita” on vam coincidir amb altres campaners i els vam poder saludar.

A les 10 vam anar a l’església on ja hi haviem altres campaners, gent nova que no coneixiem.  Entrarem en l’església “El Salvador” on va tindre lloc l’exposició de cada grup de campaner.
Estaben presents campaners d’Atzaneta d’Albaida, Aín, Albaida, Alberic, Alfafar, Alfondeguilla, Almussafes, Artana, Beniarrés, Benirredrà, Bétera, Campanar, de la Catedral de Segorb, Catedral de València, del Forn d’Alcedo, l’Alcora, l’Alquería de la Comtessa, la Vall d’Uxò, Massanassa, Navarrés, Nules, Ontinyent, Puçol, Sagunt, Soneja, Vil·lareal i els anfitrios (Eslida) a més de Vicent Tomás de l’empresa Electorecamp.
Cada colla va compartir les inquietuts, novetats, records, i activitats en l’últim any.  Tal volta massa llarc els parlaments. 
Per la nostra part Felipe al intervindre menciona els 225 anys de la Campana Sancti Petre Isidore Agricolae et Antoni amb la recuperació del toc d’Ànimes cada dia amb esta campana, els 10 anys de l’Associació Campaners de Moixent amb una sencilla exposició en el Museu Pare Moreno, els treballs voluntaris en la Parróquia, Visites Guiades al campanar durant la setmana de festes Patronals, i l’any que ve la campana Sant Pere Apòstol cumplirá els 75 anys.

Després vam pujar a la sala de les campanes on hi han dos campanes: Santa Bàrbera i Sant Vicent Ferrer.  El grup que volia va realitzar un toc de campanes.
Compartirem el dinar en el “Bar Paquita”.  Es concreta que per a l’any 2019 la Trobada seria en la ciutat d’Ontinyent, per a l’any que ve no es sap cert.
Finalment es despedirem i en el cotxe de Vicent Tomás anarem primer fins a Navarrés i després tornarem en el cotxe de Felipe a Moixent.

Enhorabona als campaners de Eslida.