22 de febrero de 2017

AGENDA 2017: SANT JOSEP

La Solemnitat del Patró de l’Església universal, coincidix amb la Quaresma, per a nosaltres és festa entranyable perquè la memoria de Sant Josep, va unida a la festa tipica valenciana de les falles. El dia 19 també es conmemora el día del pare.  

A Moixent, té dedicat un Retaule on està la imatge del escultor Enrique Bellido de l’any 1942, que enguany complix el 75 aniversari, amb Altar en una nau lateral esquerra segons se entra a l’Església. La imatge és de pi policromada a l'oleo de 1'60 metres d'altura total, el pressupost va ser de 3.100 pesetes firmat el 7 de gener de 1942, i l'autorització per a beneïr la imatge esta firmat el dia 17 de març del mateix any, sent beneïda sent Rector de Moixent D.Arcadio Nadal Talens i Vicari D.Isidro Morant Garcia, donació a la Parròquia de Ricardo i Sebastian Vila.

La imatge la baixarem els Campaners de Moixent el passat dia 6 de gener i des de entonces esta a l’entrada de la Capella de les Santes Relíquies, a fi de tindre-la més a prop i també per observar les grietes que te la imatge i s’aireja).  Per al dia litúrgic (com els ultims anys),  la col·locarem al peu del Presbiteri, amb dos ciris.
En el poble té un carrer dels més antics del poble, prop del Temple Parroquial, conegut popularment com "carrer del mig" on transcorren gran part de les processons parroquials. 
Des de el dilluns dia 20 en les misses vespertines es resa amb una Estampa que té la imatge de Sant Josep de Moixent i que en la part de darrere te l’Himne al Sant “Salve José Glorioso, Esposo de Maria, consuelo del que fia en ti su salvación”, i l’Oració del dia litúrgic del Misal.

Vespra de Sant Josep, 18 de març
- Tres Repics d’avís a missa de 20, i Vol de Sant Jaume i Nieves.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

Sant Josep (Patró de l’Església Universal), 75 anys de la imatge 19 de març
- Tres Repics d’avís a missa de 10:30, i Vol de Sant Jaume i de Nieves.   El tercer toc Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.