8 de febrero de 2017

JOSÉ GEA, TOC DE MORT DE BISBE

El dia 6 de febrer va morir a València el bisbe emèrit de Mondoñedo-Ferrol, Monsenyor José Gea Escolano, qui va ser consagrat bisbe en la Catedral de València en 1971, per a exercir com a Bisbe auxiliar de València durant cinc anys, després va ser bisbe d'Ibisa, i de Mondoñedo Ferrol, al renunciar a aquesta dióciesis al complir els setanta cinc anys va desarrollar la seua llavor pastoral durant uns anys com a misioner en Peru.  A la nostra diócesis també l’ha servit en estos ultims anys amb gran generositat.
Es van celebrar les seus Exèquies ahir dimarts en la Catedral de València i al finalitzar va ser soterrat en la Capella de Sant Josep en la mateixa Catedral.  
Açí a Moixent ens visita el 7 de maig de 1976 per a realizar la Santa Visita Pastoral en què també administrara el Sagrament de la Confirmació a 92 xiquets i 98 xiquetes.

Agraïts a la seua entrega a l’església i com a fidels de la diòcesi de València a la que ha servit com a Sacerdot i Bisbe, Campaners de Moixent en conversació amb el Rector de la Parroquia han acordat un homenatge de les campanes en relació amb l’Oració i la missa que dema dijous se aplicara per el Bisbe José Gea.  Al finalitzar la missa s’executara el Toc de Mort de Bisbe que consistix en 6 trancs, continu de difunts 6 trancs i el Mig Vol. 
En les misses dominicals també es resara un respons.
S’ha elaborat una fulla biográfica amb fotografía per a ser consultada en l’entrada de l’Església Parroquial

Servidor bo i fidel que ara és acollit pel Senyor en el morada eterna, el Bon Pastor que dona compliment a tots els seus anhels perquè res li falte