15 de junio de 2016

VIDA PARROQUIAL (44): BENEDICCIÓ BOU DEDICAT A SANT PERE APÒSTOL 2015

El diumenge dia 12 de juny , dins del cap de setmana taurí organitzat per la penya “El Trapio” de Moixent, va tindre lloc per segon any consecutiu el bou en corda que dita penya taurina ha volgut dedicat a Sant Pere Apòstol, Patró de Moixent i Titular de l’Església Parroquial. 
Foto: Felipe Sanchis
L’any passat la benedicció va tindre lloc en la plaça abadia, però davant de la inmensa concurrència de persones que volien veure el moment de la benedicció del bou per part del Rector, enguany es programa en la Plaça Major per la qual cosa s’instal·la un “poste” o “piló” d’embolar.

A les 8:30 del matí va eixir del carrer Sant Vicent el bou de la Ramaderia Germans Cali de Moixent, que apareixia guarnit amb la cinta a manera de turbant deportiu amb els colors de la senyera de la Comunitat Valenciana.  La Benedicció estava programada al voltant de les 9 del mati, però no es va poder realitzar en eixe moment. El bou es lliga al “piló” i se li va guarnir amb un mant que porta l’efigie de la imatge processional de Sant Pere Apóstol.  Felipe cridà de nou al Rector per si podia baixar per realitzar la Benedicció abans de tancar el bou al camió.  Al poder el Rector En Antonio baixar a la plaça, el bou es resistia a acostar-se al pilo desafiant les forses dels jóvens dels membres “Bou i Corda de Moixent” que portaven la corda.  

Foto: Maria José Calatayud
Finalment se li va poder reduir i es realitza la Benedicció per a la qual cosa van aprofitar tos per apropar-se novament a l’animal. L’aigua beneïda va ser sol·licitada per alguns dels concurrents al que va accedir el Rector escampanant l’aigua beneïda sobre ells.  Es va viure un moment de gran simpatia cap a l’animal, de benedicció per tots els acompanyats, de somriures en tots els rostres i de vius aplaudiments que ressonavaen en la plaça.  
El corrent d’emoció i de simpatia que invadia a tots, va fer que de sopte, els mes próxims al Rector, sense previ avís ni permís, ho elevaren com els toreros, portant en un braç l’hisop ple d’aigua beneïda i en l’altre braç el romer: es notava en el rostre del Rector el torbament i l’esglai per gest tan inesperat.  

Tot resulta impregnat de sentiments de festa sana, jovial, amb sabor a poble, de vida saludable. Com és saludable i plena de simpatia la pietat cap a l’admirable pescador, senzill i de poble, a qui Jesucrist li va posar al capdavant dels apòstols, i que es Patró i Titular de l’Església de Moixent com indicà el primer vers dels Gojos a Sant Pere De la Villa de Mogente sois Patrón y titular. Y la estrella refulgente, que bien nos puede alumbrar.  Tu nombre en particular, brilla mas que un diamante”.