4 de enero de 2024

MUSEU PARE MORENO: PEÇES ARTESANES DE TERRA SANTA

La primera celebració nadalenca en la qual es va muntar un pesebre per a la commemoració del Naixement de Jesucrist va ser la nit de Nadal de 1223, realitzat per Sant Francesc d’Assis en una cova pròxima a l'ermita de Greccio (Italia), enguany es complix el 800 aniversari del primer betlem de l’história.

En la Capella que queda del Convent de Sant Antoni de Padua hem col·locat en una taula amb vitrina, dues peces que té un campaner, i que guarden relació amb Terra Santa on els franciscans son els custodis dels Sants Llocs: un Naixement artesà i en forma de campana fet en Betlem i una Creu amb Crist Crucificat realitzat en Jerusalem també artesà amb una relíquia d'una pedra del Calvari.

Per a poder contemplar estes dos peçes, et recordem que  que el Museu Pare Moreno s'obri cada primer i segon dissabte de mes de 18 a 18:30h, o posante en contacte amb l’Associació Campaners de Moixent

Respecte a aquest aniversari també vinculats a Sant Francesc d’Assís enguany també es el 800 aniversari l'aprovació de la regla (estil de vida segons l'Evangeli que volia S.Francesc d’Assís, amb els seus frares, i que el Papa aprova. Al voltant de l’any 1224 el Cantic de les Criatures, i els estigmes; en 1226 la seua defunció el 3 d’octubre i la canonització en 1228.

També l’església Universal esta preparant-se per al any 2025 amb motiu de l’Any Jubilar de l’Esperança que començára el desembre de 2024; a més el 2025 es complix el aniversari del primer Concili Ecumènic (Nicea) en 325.