14 de febrero de 2023

1ER CENTENARI CAMPANA "NIEVES" (1923-2023): PUBLICACIÓ EN L'ANTERIOR WEB EL DIA 26 DE MAIG DE 2009

 S’EXPOSA LA CAMPANA NIEVES

Nieves, la campana que estava en l’Ermita de la Puríssima Concepció (Casa Rabosa) de Moixent, va ser baixada de l’espadanya el 31 de gener de 2008, a petició del Retor de Moixent, dels Campaners de Moixent, i d’alguns veïns del poble, per el perill que tenia la campana en un lloc solitari, i per que havien simptomes de saqueig a la campana.
L’Empresa Electrorecamp S.L, la netejat, apreciant actualment els detalls i decoracions del bronze, que data l’any 1923, es desconeix el sèu fonedor, i te el nom de la Padrina de la Campana: Nieves.
Nieves, esta exposta en el Temple Parroquial en la nau dreta segons s’entra, abans d’entrar a la Sagristia.  Junt a la campana, s’ha fet una fulla informativa, on s’explica l’historia de la campana.
Se esta estudiant el sèu futur, de moment estarà exposada i després será guardada en la base del campanar, fins que es tinga una solución definitiva, per la temeritat que es te, per portar-la a l’Ermita de la Casa Rabosa.  La qüestió es donar-li el ús religiós a la campana, i no abandonar-la com desde el 2002 estava.