5 de marzo de 2021

PROGRAMA DE TOCS: SANT JOSEP

Es el del Patró de l’Església universal coincidix amb la Quaresma, per a nosaltres és festa entranyable perquè la memoria de Sant Josep, va unida a la festa tipica valenciana de les falles. El dia 19 també es conmemora el día del pare.  
Enguany se esta celebrant un any dedicat a Sant Josep.  El dimarts 8 de desembre de l’any passat. el Papa Francesc va convocar el Any de Sant Josep per conmemorar els 150 anys del cret Quemadmodum Deus, amb el qual el Beat Pius IX va declarar a Sant Josep Patró de l’Església Universal.  Este any dedicat a Sant Josep finalitzara el dia 8 de desembre d’enguany.  També el dia de la Solemnitat de Sant Josep se inaugura un any dedicat a la Familia pels cinc anys de la publicació de la Exhortació Apóstolica "Amoris Laetitia" que acabara el 26 de juny de 2022.
 
A Moixent, en una nau lateral esquerra segons se entra a l’Església, té dedicat un Retaule amb altar, on està la imatge del escultor Enrique Bellido de l’any 1942.
 
En el poble té un carrer dels més antics del poble, prop del Temple Parroquial, conegut popularment com "carrer del mig" on transcorren gran part de les processons parroquials. 

Pels grups de whatsapp, s’ha passat desde el diumenge 31 la meditació dels Set Diumenges de Sant Josep per a que qui no ha pogut anar a l’església puga resar la meditació des de casa.  També en alguna missa dominical s'ha resat la meditació. 

Sentirem novament el repic de solemnitat, un toc nou de repic combinat que desde la festa de la Sagrada Familia de l’any passat es ve executant de forma manual. Un repic dialogat de quatre campanes des de Sagrat Cor de Jesús-Santíssim Sagrament, Santes Relíquies, Sant Isidre i Santa Maria Mare Déu

Vespra de Sant Josep, 18 de març
- Tres Repics festius d’avís a missa de 20h, Repic de Solemnitat i Volteig de Sant Jaume a Nieves.  
   El tercer toc  Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 
 
Sant Josep (Patró de l’Església Universal), 19 de març
- Tres Repics festius d’avís a missa de 12h, Repic de Solemnitat i Volteig de Sant Jaume a
  Nieves.   El tercer toc Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 
- Volteig al final de la celebració de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.