4 de noviembre de 2020

MUSEU PARE MORENO: NOU PANEL EXPOSITOR

A fi d’harmonitzar els elements que contenen la información que s’exposa i enriquir-la, reunint materials que guarden relació entre si, s’ha pogut confeccionar un nou panel, que es va  col·locar el dia 26 d'octubre en la part Esquerra del presbiteri segons s’entra (on estaba abans el Expositor del Reliquiari que a principis de setembre es va traslladar a l’església a l’espera de tornar-lo a col·locar en el Retaule de la Capella de les Santes Relíquies en el seu lloc d’orige complint la funció de bocaport.
 
El panel ha sigut confeccionat per l’imprenta Grau de Xàtiva amb les indicacions de Felipe que es qui va tindre la idea i qui el ha pagat, dignificant les fulles soltes que abans estaben. Medix 2 metres d’alt i 1 metre d’ample. En el fons apareix els colors blau i groc (colors de la bandera de Moixent) com la resta dels panels de l’exposició.
 
En el panel podras vorer: en la part superior dos marxes de processons dedicades a Sant Antoni i a les Santes Relíquies amb les seues partitures i una descripció (en el trasfondo apareix el logotip de la Banda de Música “La Constancia” de Moixent. En la part  central quatre poesies del poeta moixentí Gabriel Vila (el seu rostre apareix al fons), referents a la Cova del Pare Moreno, el Pou del Consell y dos sobre les Santes Relíquies.  En la part de baix la descripció amb fotografíes de la campana Santes Relíquies fosa l’any 2006 que està en la sala de les campanes, i la campana “Màrtirs del segle XX de Moixent” bronze que esta exposat en el Museu Pare Moreno.

Recorda que el Museu Pare Moreno el pots visitar cada dissabte de vesprada de 18 a 18:45hs o posant-te en contacte amb l’Associació Campaners de Moixent.