20 de septiembre de 2020

VOLTEJANT LES CAMPANES EN EL CAMPANAR DE LA FONT DE LA FIGUERA

La Font de la Figuera estaria de festes que allí celebren amb motiu de la Nativitat de la Mare de 
Déu Titular de l’església parroquial, a qui allí veneren amb la devoció de la Mare de Déu del Rosari dels Xics, devoció tan arrelada i tan intensa que s’ha vist reconeguda per l’Església concedint-li el titul de Santuari Diocesà Marià de la Mare de Déu dels Xics.

El campaner de la Vall Blanca Isaac Montell li va comentar al campaner de Moixent Felipe de que anirien el diumenge dia 6 al campanar de la Font per si volia també acompanyar-los. 
Es presentarem en l’església i després del primer toc vam poder accedir a la sala de les campanes que alberga quatre bronzes, es posaren en la ballesta les cordes per a poder voltejar a corda i així poder interpretar el volteig general en el tercer toc, també un toc d’alçar a Déu amb la campana gran i altre volteig general al final de la celebració.

Com resulta un campanar molt visible des de la plaça de l’Església vam poder comprobar l’atenció que ens dedicaven part dels fidels que al eixir de la celebració de la missa, sorpressos de veure siluetes humanes voltejant les campanes després de molts anys.

Agraïm al rector En Antonio Ferrero la seua favorable acollida pera a voltejar manualment les campanes, i als campaners de la Vall Blanca la seua.

Açi podeu vorer el ultim volteig https://www.youtube.com/watch?v=LKnUMc9A44E