2 de septiembre de 2020

MUSEU PARE MORENO: DIES DE VISITA EN SETEMBRE I NOVETATS

Campaners de Moixent obrirem el Museu Pare Moreno a disposició de les visites en més ocasions que en altres anys, perquè a més dels divendres previstos de juliol i agost, durant tota la setmana de festes Patronals de dilluns a diumenge l’hem obert de 22 a 23:15h, facilitant així una de les poques propostes en els dies de festes Patronals que no ha impedit la pandemia del coronavirus.

Durant el mes de setembre també el obrirem el próxim divendres dia 4 i el dilluns dia 7 dia del “Dies Natalis” del Venerable Fra Cristóbal Moreno del Camino, estos dos ultims dies estará obert de 22 a 23h; i els dissabtes de 17:45 a 18:45hs.  Per a poder visitar-lo en altre moment posar-se en contacte amb l'Associació Campaners de Moixent.

Indiquem que hem dedicat una vitrina per a exposar tres llibres escrits pel mártir moixenti Rvd.En Juan José Calabuig Revert, junt a una relació de tots els seus llibres i la seua biografia.  D’eixos dos llibres dos tenen la dedicatòria del Autor.
Van ser adquiritis durant l’estat d’alarma per Felipe Sanchis i que els a regalat a la Parroquia per a exposar-los en el Museu Pare Moreno.  També ha pogut adquirir altres que en altres ocasions serán mostrats.  Agräim a Felipe la donació d’estos llibres per al patromoni parroquial.

La Visita al Museu Pare Moreno, es una de les Capelles  que roman del que va ser el Convent de Sant Antoni de Pàdua fundat pel Moixenti Pare Moreno beneït l’any 1585, i conèixer el segle XVI de Moixent, context en el qual Fra Cristóbal Moreno va viure i com va desenvolupar la seua llabor religiosa.

Al mig de la Capella que ocupa 100 metres, hi ha un panel fotografic amb imatges del 25 aniversari de la Benedicció de la Capella en Miraflores (Puerto Cortés) en Hondures, Capella que es va construir gràcies a l’ajuda económica de moixentins i moixentines.