8 de septiembre de 2017

VIDA PARROQUIAL (59): FESTES PATRONALS 2017

Enguany la “Baixà” del Santíssim Crist en el recorregut de les “voltetes” del Calvari presentaba el nou aspecto després d’haver-se tallat els pins per el perill que comportaven. 

Enguany la Presentació de la Regina de València afi de favorir que l’Ofrena a les Santes Relíquies no quedara massa tard s’avança mitja hora, ja que anys anteriors la gent que estaba en l’església esperant se n’anava per l’hora que era.  És d’agrair l’interés en millor l’acte religiós de l’Ofrena.

En les misses dels Sants de la Pedra s’aprofita per part del Rector per a mencionar que no hi havia portadors per a les processons del Crist i de les Santes Relíquies, animant que hi haja persones jóvens que es comprometen o sinos es tindria que processonar amb el carro.

El divendres en la missa de difunts es va recordar especialment a Alejandro Martí Ureña, que formava part de la Comissió de Festes, i que durant moltes vegades va ser portador de la imatge del Santíssim Crist del Mont Calvari.


En les misses del Santíssim Crist del Mont Calvari s’explica en la homilía per part del Rector el procés seguit en el tema dels pins del calvari perquè no sols la feligresía, sinó la Comissió de Festes que molts són jóvens tinguen coneixement del que s’ha realitzat, i el procés a seguir ara. 

Amb alegria i satisfacció es desenrotllaren les processons comptant amb un grup de portadors jóvens que espontaneament es van presentar, per al Crist van ser Juan Antonio Más Palop, Juan Frances Cárceles, Luis Soler Sanz, César Mateus Saus, Miguel Angel Bermúdez Garcia, José Antonio Jorques Mas, Enrique Camarasa Bañó, i David Ortiz Linares; i per a la processó de les Santes Relíquies: Juan Antonio Jorques Alvarado, David Ortiz Linares, José Luis Ortiz Linares, Luis Soler Sanz, Enrique Camarasa Bañó, Jose Antonio Jorques Mas, Juan José Sanchis Garcia, Roberto Cuesta Victorio, Vicent Micó Sanegre, Santiago Sola Martinez i Juan José Sanchis Garcia.  Des de la Parròquia es va a iniciar un Llibre-Registre per a consignar els noms i cognoms de les persones que col·laboren en les processons de les festes Patronals com a portadors de les imatgens i també s’esta pensant amb algun signe de gratitud.  Hi ha rumors de grups d’amics que s’estan organitzant per a ser portadors en els pròxims anys.   Tant de bo així siga.  Anim i avant.

En la processó del Santíssim Crist a l’arribar la imatge al carrer Calvari volteja la Campana “Màrtirs del segle XX de Moixent” des del la terrasa del domicili de Felipe, també volteja a les 13hs del dissabte i del diumenge.  A l’entrar la imate del Santíssim Crist a l’Ermita es resa la Plegaria al Crist.

El dia de les Santes Reliquies, 27 d’agost, coincidix amb l’Aniversari del martiri del moixenti En Leonardo Gassó, se li va mencionar agraïnt el seu testimoni de fidelitat i el seu calze en què celebrava la missa  estava davant de les andes de les Santes Relíquies.   En les misses de les Santes Relíquies es va fer memoria com cada any del Venerable Pare Moreno, així com de l’Ofrena de Ciris i en la missa de 10:30 es van resar les Lletanies dels Sants del Reliquiari. 

Al finalitzar la missa de 12, el Rector va beneïr el teclar nou, aprofitant per a donar gràcies al Cor per l’esforç per solemnitzar les celebracions.  Després de l’oració de benedicció s’apropa amb l’aigua beneïda mentres es cantaven els Gojos a les Santes Relíquies.

Per a la processó de les Santes Relíquies les campanes van ser voltejades pels campaners de Moixent, i també procedents de Navarrés i Quesa.  En la processó també van estar presents dos diputats provincials a més de l’Alcaldessa Benifaió.

Enguany també en totes les celebracions ha estat el moixenti Fra Ramón Belda que s’encontra en Ceuta.

Video en la TV Comarcal de la missa i processó del Santíssim Crist del Mont Calvari    https://www.youtube.com/watch?v=fihZkzNWYeY