15 de junio de 2017

EQUIPAMENT DE LA CAMPANA “MÀRTIRS DEL SEGLE XX DE MOIXENT”

La campana “Màrtirs del Segle XX de Moixent” de la Col·lecció Particular de Felipe Sanchis Tárrega ja esta totalment equipada amb la seua truja i batall, i també compta amb una estructura metàl·lica de suport per a poder voltejar-la. 
La truja és de fusta de carrasca (aprofitant un tros d’una de les campanes anteriors a la electrificació de 1974 i que el mateix Felipe Sanchis encontrà en una de les bovedes de l’església en l’any 2010.
La truja a sigut modelada amb gust té una altura de 32’5cm, a petició de Felipe seguint l’estil que tenien les trujes de les campanes del campanar abans de l’electrificació de 1974, així com també la tenia la campana Nieves.
La campana amb la truja té un pes de 32’5kgs,
La truja i envernisssament i ferratges han sigut realitzats per l’Empresa Electrorecamp S.L.
Una empresa de Moixent, “Aluminis Belda” a sigut encarregada de dotarl-la d’un suport desmuntable amb dos triangles laterals i una base rectangular per a poder-la transportar.  Les proporcions són: 0’94cm d’altura, 60’5cm amplaria, i 0’77cm de fondo.  El suport amb la campana té una altura de 1'30 cm.  Una altura que permet un volteig manual còmode inclús per a xiquets. 
De moment està en el domicli de Felipe i próximament es traslladara al Museu Pare Moreno (on s’ha realitzat una fitxa explicativa de la campana destacant els relleus del Pare Moreno i les Santes Relíquies).

S’esta pensant en la seua benedicció per als pròxims mesos seguint el ritual que proposa el Venerable Pare Moreno en un dels seus llibres titulat “Tratado de las Excelencias del Agua Bendita” i que Campaners de Moixent publicà en la seua ultima edició titulada“Las campanas en un escrito del Padre Moreno “ que es menciona a les campanes.