5 de diciembre de 2016

AGENDA 2016: FESTA DE SANTA CECILIA I PURÍSSIMA CONCEPCIÓ

FESTA DE SANTA CECILIA: Des de fa uns anys en la missa de 12, els components de l'Associació Musical "La Constància" celebra el final dels actes festius de Santa Cecília, amb una missa commemorativa a la patrona dels Músics
La primera referencia d’una Banda de Música a la localitat data del 19 de novembre de 1858. La imatge va ser encarregada per el entonces mestre de la Banda de Música Francisco Belda al escultor moixenti Virgilio Sanchis  va arribar a Moixent el 19 de novembre de 1943 costejada per la Societat Musical i el poble, i es va beneir el diumenge dia 21 del mateix mes i any a les 9hs a la casa del Sr.Mestre de la Banda de Música on es trobava la imatge.  Va estar uns anys en l’església fins que la Banda de Música va tindre un lloc per a custodiar la seua Patrona.  

Festa de Santa Cecilia, 6 de desembre
- Tres Vols d’avís a missa de 12.  Santes Relíquies  El tercer toc, Vol de Sant Antoni hasta Santes Relíquies.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santes Relíquies. 


PURISSIMA CONCEPCIÓ: El dia 8 de desembre l'Església celebra la Solemnitat de la Puríssima Concepció de Maria, (Patrona d’Espanya) devoció de profundíssim arrelament en les notres terres. 

Efigies que tenía les andes de la Puríssima de la Casa Rabosa
L’any 1943 es beneixen les dos imatgens de la Inmaculada. La imatge esvelta del escultor Pio Mollar que presidix un enorme Retaule lateral, va ser beneïda el dia 5 de desembre d’eixe any, també hi ha altra escultura del escultor moixenti Virgilio Sanchis que abans es treia en processó, esta imatge es va beneïr el 31 d’octubre de 1943 i que esta des de 2011 en el Museu Pare Moreno.
En el terme de Moixent ha tingut dos Ermites dedicades a la Puríssima, fet que evidència l’antiga y gran devoció de Moixent a la Puríssima: En la Casa Rabosa, terme de les Alcusses l’ermita (anteriorment Parròquia) té de Titular a la “Puríssima Concepció” en la façana hi ha una ceràmica que ho recorda, i altra Ceràmica amb els símbols de la lletania (ara està en el Saló Parroquial),  a més esta també en el Salo Parroquial la imatge de la Puríssima de l’any 1943 procedent de la Casa Rabosa d’on era la Titular.
La campana dedicada als Sants de la Pedra de l'Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari té gravada l'inscripció "AVE MARIA GRACIA PLENA" que son les paraules del Àngel Gabriel a la Mare de Déu en l'Encarnació.  La campana volteja cada dia a les 13 hores invitant a l'Oració de l'Àngelus.
Per a està solemnitat al igual que el mes de maig dedicat a la Mare de Déu es col·loca al costat del Retaule-Altar que té dedicat, un Estandart de ras blau amb un medalló de la Puríssima pintat l'any 2006.
La campana Santa Maria Mare de Déu voltejara amb més protagonisme al ser un dia d’Advocació Mariana i es destacara també al ser l’ultima campana en parar en els voltejos amb altres campanes.  El bronze Nieves, que procedix de l’Ermita de la Puríssima Concepció de la Casa Rabosa, també es fará voltejara de forma destacada.

Vespra de la Puríssima Concepció, 7 de desembre
- 13 hores.  Toc de l’Àngelus.   I Volteig de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.

- Tres tocs d’avís a missa de 20.  Repic festiu i Vol amb Santa Maria Mare de Déu.
- Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Vol al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu. 

Puríssima Concepció (Patrona d’Espanya), 8 de desembre
- Tres tocs d’avís a missa de 10:30.  Repic festiu, i Volteig amb Santa Maria Mare de Déu.  El tercer toc, Vol de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.

- Tres Vols d’avís a missa de 12, amb Santa Maria Mare de Déu. Desprès del primer toc, Volteig de Nieves.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Santa Maria Mare de Déu.
- Volteig al final de la celebració, de Sant Antoni hasta Santa Maria Mare de Déu.