14 de agosto de 2016

DEL DIA 22 AL 26 D'AGOST VISITES GUIADES AL CAMPANAR DE MOIXENT

És ja la novena edició de les Visites Guiades al Campanar de Moixent, un servici que oferim en la setmana de festes Patronals dedicades al Santíssim Crist del Monte Calvari i a les Santes Relíquies.
Aquest any els dies de visita son del dilluns 22 al divendres 26 d'agost, cada dia de 17:30 a 18:30 hores, aunque l'ultim dia solem estar fins les 19:30 hores.

Una oportunitat per als moixentins i forasters de pujar al Campanar i seguir l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen.  Visita animada amb comentaris i observacions, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  També en la base del campanar podrán vore la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), així com tres batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, la primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa i tres campanes xicotetes badades del anterior rogle.


En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.

El cartell d'enguany novament ha sigut el·laborat pel campaner d'Atzeneta Isaac Montell seguint algunes indicacions de Felipe, on apareixen tres fotografies sobre un dibuix que hi han en els primers escalons pujant al campanar, un detall de la part superiors dels finestrals de les campanes, i la vista panorámica des de la sala del rellotge fins al pinacul del campanar per la part interior.

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.  Per a la visita que es gratuita, no cal concertar visita.   Tindrem algunes papeletes que queden de Rifa que es sortejara el divendres dia 2 de setembre per si algu por comprar-ne i així col·laborar en alguns gastos per a la "XXII Trobada de Campaners Valencians" que tindra lloc a Moixent el 15 d'octubre.

Enguany a més disposarem del "Llibre de Firmes" disponible per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

Si sents curiositat o interes, durant tota la setmana de festes Patronals pots pujar al campanar. No conve deixar-ho a última hora.