29 de enero de 2016

VIDA PARROQUIAL (39): EN NADAL

La missa de nit de nadal amb xiquets a la vesprada es consolida per la seua participació no sols dels xicotets sinó de majors i alguns jóvens. I la que experimenta menys afluència és la missa del gall amb 37 persones.
El dia 26 de desembre, Sant Esteve la comunitat cristiana de Moixent fa memòria de l'aniversari del trasllat de les Santes Relíquies des del Convent de Franciscans a la Parròquia fet ocorregut l'any 1835. A més de cantar-se els Gojos a les Santes Relíquies també es van resar les Lletanies dels Sants del Reliquiari, no sols el dissabte, sinó tamibén en les misses de diumenge que coincidia amb la festa de la Sagrada Família. En la dinàmica d'Iniciació Cristiana, els diferents grups de jóvens han visitat la Capella de les Santes Relíquies del que va ser el Convent de Franciscans, actual Museu Pare Moreno, i van resar allí també les Lletanies dels Sants del Reliquiari.

El primer dia de l'any va coincidir en el primer divendres de mes. En les tres misses de Santa Maria Mare de Déu es va fer Exposició Major del Santíssim mitja hora abans de la missa, i resulte molt bé, es van resar les Lletanies al Sagrat Cor de Jesús i també al començar l'any i ser la Jornada Mundial de l'Oració per la Pau, es resa la Pregària a Sant Pere Apòstol. El Rector En Anotnio informa en les Mises de Santa Maria Mare de Déu del moviment de cifres dels sagraments de l’any 2015: Batejos 29 (15 xiquetes, 14 xiquets), Primera Comunió 41, Confirmacions 24, Matrimonis 3, Defuncions 54 (30 dones, 24 homens).

Enguany la cavalgata ampli el seu horari perquè els Reis Mags van arribar a peu a les 17:30 a fi de saludar tots els xiquets i en la Plaça Major assentats en trons van rebre cada xiquet i li van entrar un regal, després en la parròquia com de costum van adorar al Xiquet Jesús i van entregar els regals amb molt orde i bona organització.

Un any més en el Nadal, els jovens que están fent el cami de Iniciació cristiana van colocar el Xiquet Jesús (gran) en la Capella del Santísim, davant de l’Altar, i també en la Sagristia damunt de l’encaixonada al peu d’un Crist Crucificat.