14 de octubre de 2015

PER LLEVANT I PER PONENT TOT ES BONIC A MOIXENT (12): XARCO LUCERO

Foto: Ramón Bacete
El diumenge 11 d’octubre, Felipe participa en una ruta que es realitza la “Penya Senderista  el Guerrer” alguns diumenges per el terme de Moixent.  En este dia va ser anar al Xarco Lucero, en l’ombria del terme, amb huit quilòmetres a peu.  Tenia previst participar Sergio Garcia però no va poder anar per una indisponibilitat.
Acompanyaben a la penya senderista de Moixent, quasi un centenar de persones,  vingudes des de València, Benidorm, Silla, Beniganim, Ontinyent.
La ruta va començar a les huit del matí, i el punt de trobada va ser en la Plaça del Convent (Plaça de la Hispanitat), Felipe només que havia dormit quasi tres hores,  després de les salutacions va donar inici la marxa.

Per la Carretera del Bosquet, passant l'excorxador municipal,  es va visitar el Llavador, per a que les persones d’altres pobles el conegeren, després vam tornar fins “les figueres”, vam vore l'Aqüeducte del Moli del Bosquest, i vam pujar al Calvari, passant per l’Ermita del Santíssim Crist, es va seguir ascendint fins la “Caseta de Papel”, vam agafar un cami a la dreta fins arribar i vorer la cantera on anaven abans els xiquets a per arcilla.

Durant el cami de la Serra de la Talaia veiem 
la vall del Canyoles, naus industrials, cementeri, Venta de Sant Cristòfol, Gramoixent, el terme de la Font de la Figuera i el port d’Almansa, Castell de Montesa.  Algunes persones preguntaven a Felipe coses del Campanar i les campanes.

Seguint un cami vam passar per les ruïnes del Palau de Baillo (on abans hi había un Oratori dedicat a l’Encarnació i després a Jesús-Maria), deixarem a ma dreta l’Altet de Baillo i el Barranquet de Baillo. 

Foto Ramón Bacete

Pujant per un marge vam arribar al Xarco Lucero, un paratge natural ple de fauna i bellea d'una zona humida de moixent allí vam parar a esmorsar,  i després d'una foto de tots els presents vam reprendre la marxa, passant per la Carretera de les Alcusses es vam incorporar al Cami de Santiago  (que passa per el terme de Moixent), al costat del riu canyoles, passant per el assut o estació d'aforo que servix per a controlar les avingudes d'aigua en cas de tronada, i d'ahí següint el cami fins al Regolf, passant per el pont de la Palanca, acabant arribant al poble a les 12:40 hores.