31 de octubre de 2015

MUSEU PARE MORENO (10): OBERT ELS DIUMENGES DE NOVEMBRE

Seguint amb l'esforç de vitalitzar el Museu Pare Moreno des de les nostres posibilitats, Felipe ha portat des de l'Església Parroquial l'estendard de la Tercera Orde de San Francesc, que sempre se col·loca en el Presbiteri per a la celebració de la seua festa el 4 d'octubre.  S'ha col·locat entrant a la Capella a mà esquerra.  La Tercera Orde de San Francesc és un signe viu d'eixa presència franciscana entre nosaltres a Moixent. 
Junt amb l'Estendard hem posat unes belles poesies del gran poeta moixenti Gabriel Vila, que té com a  motiu la Cova del Pare Moreno, el Pou del Miracle i les Santes Relíquies. Són un signe evident del gran  apreci que el Pare Moreno i la vida franciscana continua tenint entre els fills de Moixent.  Per a facilitar la seua lectura hem hagut de canviar de posició el panell que servix d'Introducció a la mostra del Pare Moreno.

També hem portat la imatge de Sant Antoni Abat procedent de la Casa Rabosa, amb unes noticies sobre la imatge.  Esta i altres imatges estan en el saló Parroquial per a evitar el robatori.  La de Sant Antoni es portà a restaurar perquè presentava grans perdudes del seu decoració i necessitava tractament anticorcó, es restaurà de 2012-2013.  Se trau també en l'Església Parròquial el dia de la seua festa, però per a facilitar que molts altres la puguen veure ja restaurada aprofitem el Museu Pare Moreno.  Curiosament el Convent de Franciscans estava dedicat a Sant Antoni, l'Abat no, sinó el Sant Antoni de Pàdua que era franciscà. 

A l'igual que es mostra aquesta imatge tenim el proposit de poder mostrar també les imatges, pintures, i altres articles del patrimoni parroquial que se siguen objecte de restauració.

Per a apreciar tot açò el Museu s’obrira alguns dies de novembre. Felipe Sanchis et proposa cada diumenge a la vesprada de 17:30 a 18:30 hores.