16 de enero de 2015

VIDA PARROQUIAL (31): FESTES DEL NADAL

 Es consolida l'assistència en la primera missa del dia 24 de desembre de  a les 18 hores concurrida pels xiquets de la catequesi, pares i familiars; al contrari que la missa del gall amb tan sols 45 persones.


La primera missa vespertina de Santa Maria Mare de Déu va haver-hi presència de xiquets encara que menor que la de la vespertina de nadal.

Les misses de 12 tant de Nadal com de Santa Maria Mare de Déu resulten prou concurrides, este últim dia es canta la Pregària al Titular Sant Pere, al contindre la dita pregària frases de la pau, al coincidir amb el dia de la Jornada Mundial per la Pau.

La missa de 18 de la vespra de l'Epifania del Senyor afavorix a la cavalcada.  Enguany amb rés de tres difunts i al ser eixa hora independentment de la cavalcada els familiars van vindre per a resar pels difunts assossegadament.
El Rector En Antonio informa en les Misses de Santa Maria Mare de Déu, del moviment de cifres sacraments de l’any 2014:  Batejos 29 (13 xiquets, 16 xiquetes), Primera Comunió 45, Confirmacions 15, Matrimonis 7, Defuncions 47 (26 homens, 21 dones).

Les Col·lectes del Nadal es van destinar per a les obres de les Cúpules.  L’ofrena de xiquets a més d’aliments per als més necesitats s’han arreplegat en sobres 23 euros, i en les col·lectes 290€.

Durant el Nadal i com es va fer l’any passat també estaba ubicat en la Capella del Santíssim, el Xiquet Jesús (gran), un element positiu de pietat i oraicó personal; i un Jesuset també exposat en l’encaixonada de la Sacristia al peu d’un Crist Crucificat, constituint així motius nadalencs que están amb el misteri de l’Encarnació, no sols en el Presbiteri sinó, en tots els àmbits de l’Església.

El dia 1 de gener va faltar el Pare Paul Luis Mari.  En Moixent que va realitzar la Santa Missió en 1989 i va presidir posteriorment dos Triduos a la Verge Milagrosa, es va pregar per Ell en l'Exposició del Santíssim del primer divendres de mes, així com en les misses dominicals.

Campaners de Moixent, felicitarem a tots l’any del Señor 2015, amb un Volteig de Campanes.  Per tercer any següit vam tornar a donar la benvinguda al nou any des de la Sala de les Campanes tal i com es fa des de l’electrificació per primera vegada en 1975.  Després de les dotze campanades, vam realizar un Volteig desde Cor de Jesús-Santíssim Sacrament fins a Sant Pere Apòstol, i al finalitzar voltejarem en solitari primer Santes Relíquies per cumplir-se enguany el 50 aniversari de les pintures  del Presbiteri que representen la vida del Venerable Pare Moreno (campana que té gravat a més dels Bustos-Relíquiaris de Santa Úrsula i Còrdula el del Pare Moreno); i després voltejarem Sant Pere Apòstol per el 50 anys de les pintures  del Presbiteri que representen la vida del Titular i Patró del Poble.  Alguns pares dels menuts que estaben en la plaça de l'església observaven el volteig de les campanes.