16 de septiembre de 2014

VIDA PARROQUIAL (29): EN LA SETMANA DE FESTES PATRONALS

És de destacar la presència i acció de la Comissió de festes, perquè l'any anterior, no comptarem amb la dita Comissió,  i a destacar la puntualitat, la correcta i la generosa participació de tota la Comissió.

Indicar que la Reina de València va haver de fer front a dificultats familiars al trobar-se malalta sa mare i no va poder comptar amb la companyia dels seus pares. Per la dita causa es canvia el dia de la seua exaltació pública i es trasllada al divendres a la vesprada amb l'esperança que pogueren participar els seus pares.  Per tal motiu l'Ofrena de flors a les Santes Relíquies, resulta a millor hora i queda així molt més participada perquè en els últims anys l'hora massa tardana dificultava la presència dels fidels.

El dia del Funeral concelebra la Missa com ja hem dit en anteriors noticies, el President de la Comissió d'Infància i Joventut del Arquebisbat de Valencia En Oscar Benavent qui també visita l'Església va pujar a la Sala de les Campanes, i firma en el Llibre d'Honor de l'Associació Campaners de Moixent

Des dels anys 1970-1980 les Reines se situaven en el Presbiteri amb les seues dames d'honor, la de Moixent a l'esquerra i la de València a la dreta, amb l'inconvenient de moltes vegades de passar d'un costat a l'altre per a les lectures i el ritu de la pau i la dificultat dels fotògrafs i camares. Sentíem la preocupació de millor està disposició i en enguany s'ha aconseguit: les reines juntes amb les seues respectives dames en la part dreta on està la Paraula (com es va fer en alguna vegada en els anys 1990), però les Autoritats i pares de les Reines van demanar que es col·locaren en la part de l'esquerra on està la Pila Baptismal, i així es va fer perquè les imatges del Santíssim Crist del Mont Calvari i les Santes Úrsula i Cordula amb el pedestal que conté la relíquia en què va morir Sant Pere estaven en la part dreta. Resultant així una disposició més adequada per als patrons als que se'ls dedica les festes i  per a les Reines.

Es consoliden els horaris en les processó acceptats per tots, totes a les 20 hores, i a destacar una participació generosa i encara que en la processó del Crist es van produir assenyalats talls.  Va haver-hi un sentit retard per a començar la de les Santes Relíquies per la falta de portadors un retard de 19 minuts però després es desenvolupa amb agilitat i elegància.

El dia de la pujà del Crist les llums electriques del recorregut del calvari estaven apagades però inesperadament resulte bell perquè totes les “voltetes” apareixien amb les flames dels ciris creant en tot el Calvari un ambient de pietat i de religiositat molt apropiat per a acompanyar el Santíssim Crist del Mont Calvari. També destaquem que acabada la processó i amb l'ermita repleta de fidels es van cantar els “Goigs al Santíssim Crist” i es resa la Pregària, molt participades gràcies a les fotocòpies que estaven a l'entrada de l'Ermita.

En la missa de 10:30 del dia de les Santes Relíquies com és fa desde que és recuperaren en 2011 es van resar les Lletanies dels Santos del Reliquiari

Tots els actes programats s'han pogut celebrar amb dignitat gràcies a la correcta i generosa participació de la Comissió que ha mostrat una actitud digna i respectuosa en totes les expressions de religiositat i devoció popular.

Video dels actes litúrgics en la Televisió Comarcal  https://www.youtube.com/watch?v=29rQbOiyM3I