2 de mayo de 2024

CAPELLA-MUSEU: LONA INFORMATIVA DE LA TORRE CAMPANAR DE MOIXENT

El present any 2024, marca el començament del 1er Centenari de Reconstrucció de la Torre Campanar de l'Església Parroquial. Este començament va consistir procedint a derrumbar la part més alta “fins a mes a baix del replà de les campanes”, que presentava derrumbaments, desconxaments freqüents, amb greu perill per als vianants.
Dita reconstrucció es prolongà fins a la Benedicció que va tindre lloc el dia 28 de gener de 1928. 

L'Associació Campaners de Moixent hem adquirit un Roll-up (D-Roller) d'alumini anoditzat i de platic amb doble pata de 2'05m d'alt i 2m d'ample, i amb les indicacions de Felipe la imprenta "Grafiques Maral" a compossat un reportatge fotogràfic que recorre des de la part més antiga en diferents panoràmiques  (en blanc i negre), passant per la restauració de 1987 i la de 2007 estes ja en color.  La lona esta en la Capella del Convent exposada des del dia 13 de març.

(També este any 2024 son els 50 anys de que es va deixar de tocar manualment les campanes i es van mecanitzar les campanes).

T'il·lusionara comprovar els diferents aspectes que ha anat mostrant el nostre campanar amb el pas del temps, amb les seues “malalties”, fotografies que s'enriquixen amb la informació que apareix impresa en el centre del panell, indicant els fets més importants i rellevants que ens ajuden a comprendre el procés que ha anat experimentant el nostre campanar fins al seu aspecte actual, i comprovaras que ha sigut objecte de moltes intervencions.

En pròxims publicacions anirem informant de tots estos processos reformadors després d'una llarga investigació de tots estos successos buscant en els documents, informacions i fotografies al fet que hem tingut accés.

Eixa lona informativa permet el seu trasllat, la seua mobilitat, cosa que hem procurat per a poder mostrar-ho en altres llocs i moments com per exemple per a les visites al Campanar.

Recorda que pots visitar la Capella que queda del Convent (Museu Padre Moreno) els primers dos dissabtes de mes de 18 a 18:30h o posante en contacte amb l'Associació Campaners de Moixent.