26 de agosto de 2022

108 VISITANTS AL CAMPANAR DE MOIXENT EN LA 14 EDICIÓ DE LES FESTES PATRONALS

2022 ha sigut l'edició numero 14 de les visites guiades al campanar en les festes Patronals, i han accedit un total de 108 i amb total en estes 14 edicions de 2.731 persones.

Com tots els anys han accedit fins a la sala de les campanes persones de totes les edats. Els grups deixen veure llaços familiars i d'amistat que comparteixen amb gust està aventura de pujar a la sala de campanes. Enguany vam oferir les visites per a la vespra de Sant Pere, i per a aquesta setmana de festes Patronals havíem programat de dilluns a dimecres, però davant el gran interés manifestat per diverses persones hem hagut d'incloure aquest dijous.

Els més xicotets han comptat amb un al·licient: per a l'espera de torn tenien a l’entrada de la capella del Santíssim la campana “Màrtirs del segle XX de Moixent” de la col·lecció de Felipe Sanchis.  Encara que amb el Batall lligat perquè no sonara, però si podien voltejar-la amb facilitat pel seu àgil moviment i la seua altura accessible a xiquets: un atractiu reeixit, perquè als xiquets i les xiquetes els encanta mourer la campana i voltejar-la amb entusiasme.

Després del respir i alleujament després de pujar els 82 escalons, i deixar temps per a fotografíes, els visitants mostraven l'atenció interessada en les explicacions relatives als detalls de cada campana, les seues funcions pròpies, la gran varietat de tocs i voltejos per a fer entendre les variacions celebratives. No han faltat les preguntes, la sorpresa davant els paisatges des dels finestrals, i la no menor sorpresa davant les dimensions de les campanes majors.

A més de moIixentins hem tingut visitants de Vallada Puçol, Italia, I molts d'ells han volgut dedicar-nos paraules d'ànim i felicitació escrivint en el “Llibre de Firmes” com:
Muchas gracias una experiencia chula. 
Enhorabona per mantindre les tradicions!!! Me ha gustado mucho. 
Me ha emocionado, en 60 años que tengo no había tenido el valor de subir al campanario, y a sido un placer haberlo hecho, ojala al próximo año puedo hacerlo otra vez “Es alucinante”
Gracias por haber podido subir otra vez al campanario con todas las amigas y agradecer a las personas que están hoy sin animo de lucro.
Espectacular!!! i el guía magnific!!! 
Molt agradia per la visita i per la explicació tan completa
Muy emotivo subir al campanario al ver el pueblo desde lo alto.  Gracias Felipe.
Me ha gustado mucho la historia y las vistas.
Gràcies per la tasca que porte fent tots estos anys per recuperar la historia i la tradicó del millor poble del mon.
Molt contents d’haver pogut participar en esta activitat tan xula
Gràcies de tot cor a Felipe Sanchis i als campaners de Moixent per la seua dedicació i per la seua visita al campanar. D’un amic de Vallada”.

No falten els dessitjos de repetir el pròxim any, encantats de les campanes i de les panoràmiques que ofereix el Campanar.
Ens hem repartit el treball entre varios campaners i ens complau poder oferir aquesta oportunitat de conéixer el nostre campanar, les seues campanes i les de diferents combinacions sonores que des d'allí s'emeten.  

Com altres anys hem informat de la setmana de Festes Patronals en la web, facecbook e instagram de de Campaners de Moixent, també la web de la Arxidiòcesis de València va publicar una noticia i altres mitjans de comunicació. 

La Policia Local a través de la megafónica pública el dilluns i dimarts recordava la visita al campanar; també en el llibre de Festes Patronals en la programació apareixia cada dia, com els utlims anys; i en el fullet “Els Estius a la Vila” que edita l'Ajuntament de Moixent. 

L’Associació Campaners de Moixent contribueix així a enriquir l'oferta de propostes que van configurant les nostres Festes Patronals,
Tot per Moixent i per la nostra Parròquia