1 de febrero de 2020

MUSEU PARE MORENO: DIES DE VISITA EN FEBRER I PANEL FOTOGRÀFIC

L’Associació Campaners de Moixent oferim la possibilitat de poder visitar la unica Capella que roman del Convent de Sant Antoni de Padua fundat pel Venerable Fra Cristóbal Moreno del Camino en 1585.   La Capella es el que queda del Convent que esta ubicat en el Carrer Santes Relíquies. El obrirem els dissabtes 1, 8 i 15 de febrer; també la vespra de Sant Josep (18 de març) de 18 a 19hs.

Podras conèixer el segle XVI de Moixent, context en el qual Fra Cristóbal Moreno va viure i com va desenvolupar la seua labor religiosa.  Et recordem que estem celebrant el V Centenari del Naixement del Pare Moreno.  També pots vorer la Casulla que va regalar Sant Joan de Ribera al Pare Moreno, el Bust de marbre realitzat pel moixenti Virgilio Sanchis que abans estaba en el passeig Pare Moreno, peçes d’orfebreria i llibres de liturgia de l’església parroquial i ornaments; així com les banderes d’organitzacions parroquials i algunes imatges.

Enguany hem incorporat un panel fotogràfic amb imatges del 25 aniversari de la Benedicció de la Capella en Miraflores (Puerto Cortés) en Hondures, Capella que es va construir gràcies a l’ajuda económica de moixentins i moixentines. Dos persones de la Parroquia i el llavors Rector van ser convidats per a la Benedicció.  El viatge va ser del dilluns 17 al dijous 27 d'abril de 1995 (La Benedicció de la Capella va ser el dissabte 22 d'abril de 1995).

També s’ha col·locat un panel informatiu sobre els aniversaris Parroquials d’enguany, es tracta: dels 125 anys de la campana Sant Jaume (1895, 75 anys de la imatge de Ntra.Sra.del Sagrat Cor (1945).