30 de diciembre de 2018

PRIMERA VISITA DEL NOSTRE RECTOR EN LISARDO AL CAMPANAR DE MOIXENT

Per a tots els campaners resulta un esdeveniment esperat: el nostre Rector En Lisardo, visita la sala de campanes del nostre campanar de  Moixent al finalizat la missa de 18:30h, després d’ascendir els huitanta dos escalons.  És molt important que el Rector conega bé, en primera persona la sala de les campanes i cada una de les huit campanes (dedicatoria, pes, inscripcions, detalls, toc peculiar…), perquè tots sabem el gran servivi que presten al servivi de la litúrgia, així com també es va explicar la Matraca. 

Estem els campaners per a seguir el dia a dia de les campanes i les seues funcions que es la nostra responsabilitat i col·laboració amb la parroquia, però el Rector convé que també tinga noticia directa de tot el que constituïx el conjunt de les campanes, la torre campanar, i les nostres activitats com Associació com les publicacions en aquesta web, Visites Guiades al Campanar, treballs Voluntaris en la parroquia…  Però a banda de la responsabilitat que li correspon, respecte d’una instal·lació que complix unes funcions importants dins de la vida parroquial, esta el fet de rebre’l com el nostre Pastor i amic, recepció.  Volem que conega les seues caracteristiques i els seus sons, la personalitat propia de cada una, així com la seua harmoniosa complementarietat a l’interpretar juntes els diferents tocs. 

Es realitza el Volteig General de Campanes ja que ens vam esperar a que pujara, tal i com había acordat en Felipe, i el va també convidar a voltejar la campana Sant Pere Apòstol i així o va fer de content. 

Va ser una visita cordia, amb simpatía, amb el fred d’eixes hores.  Es va asombrar i ens felicità per la nostra llavor, agraint-nos tot el que fem amb les campanes en bé de la parroquia i del nostre poble. 
Al dia següent al finalitzar la missa de 12 també ens visità per sorpresa i també va voltejar uns minuts la campana Sant Pere Apòstol.

El Rector ens deixa la següent dedicatoria en el Llibre d’Honor de la nostra Assóciació:
Moixent, 28 desembre 2018
Les campanes son la veu de Déu.  Déu parla de moltes maneres,
ens fa sentir la seua estima a través dels segles.
De vegades son les campanes que ens fan sentir a l’anima la gloria del Senyor, D’altres la pena d’algú que s’en va.  En ocasions ens recorden que naixem i que vivim, que estem casats o solters, que fa fred o está tronant, que s’encen en flames part del que som o que la solemnitat ens reclama.
Tot amb la veu de les campanes, tot amb la veu de Déu.  Tot amb la callada gracia de la ma d’uns campaners, que bé saben de campanes i millor saben de Déu.
Gracies.