1 de marzo de 2018

VISITA AL CAMPANAR PER PART DE JOSEP CERDÀ

L’historiador Josep Cerdà, amic de Felipe, ens honrà amb la seua visita el dissabte dia 17.  Ja feia mesos ens havia manifestat el seu interés per conéixer el nostre campanar i les seues campanes. Ell mateix va programar la visita amb Felipe i per a començar, van esmorzar a la plaça major. Després de recórrer alguns carrers del nucli antic, ens dirigírem a l’Església Parroquial, on Felipe li va explicar alguns detalls de la mateixa, així com de la Capella de les Santes Relíquies.

En pujar a la sala de les campanes, li va sorprendre la grandària dels bronzes en un espai tan limitat.  En baixar, l’amic Josep, que (dit de pas) per mèrits propis, compta amb el títol de Cavaller de l’Orde de Montesa, va deixar constància, a proposta nostra, de la seua visita al campanar al Llibre d’Honor de Visites al Campanar de l’Associació Campaners de Moixent amb aquestes paraules:
Agraït de cor en la meua visita al patrimoni historicoartistic de l’església de Moixent
Amb l’esperança d’una col·laboració entre les Parròquies de Montesa i Moixent.
Molts ànims i endavant.
Josep Cerdà I Ballester
Moixent, a 17 de febrer de 2018

Després, vam visitar el Museu Pare Moreno, on s’exposen algunes obres d’art molt interessants. Va ser una grata visita motivada per l’interés sincer per conéixer les nostres campanes, l’església i el Museu Pare Moreno, i també en atenció a que Campaners de Moixent hem voltejat en dos ocasions al campanar de Montesa.