24 de diciembre de 2012

AGENDA 2012: SANT ESTEVE I SAGRADA FAMILIA

Sant Esteve (Aniversari del Trasllat de les Santes Reliquies Convent Franciscans-Esglèsia Parroquial): El segon dia de Nadal, festa del Martiri de Sant Esteve, en Moixent se celebra l'Aniversari del trasllat de les Santes Relíquies que va ocorrer l’any 1835, des de la Capella del Convent de Franciscans fins a la Capella que rep d'ella el seu nom en el Temple Parroquial.  En la missa es canten els “Gozos a las Santas Reliquias” i es ressen o canten les “Letanies dels Sants del Reliquiari” que per aixo el Venerable Pare Moreno les va portar, per a invocar als Sants i Màrtirs dels qui tenim reliquia. En els tres tocs de missa de 11 hores Voltejara la campana Santes Relíquies.


Sagrada Familia: El primer diumenge següent a la Solemnitat del Naixement de Jesús  se celebra: la Sagrada Família, i també les Campanes col·laboren a la celebració d'este misteri dins de les festes de Nadal. La Vespra de esta festa el dia 29 despres de la missa vespertina de 20 hores, voltejaran de Sant Antoni a Santes Relíquies per tractar-se d'una festa menor, com a primer avís de la festa.
S’executara per a la missa de 10:30 del dia, en els tres tocs el Repic festiu seguit en el primer toc de un Vol de Sant Antoni fins a Santes Relíquies,  el segon i tercer toc Vol amb Sant Jaume i Nieves.  Al final de la celebració  de la missa de 12 es voltejara des de Sant Antoni fins a Santes Relíquies anunciant el final de la missa.