30 de junio de 2024

VISITA GUIADA AL CAMPANAR LA VESPRA DE SANT PERE 2024

Amb motiu de la festa patronal de Sant Pere Apòstol, que a més és Titular de la nostra Església Parroquial, i que té dedicada la campana major i la campana més antiga del campanar, hem oferit per tercer any el servici de visita guiada al nostre campanar, i han sigut 10 les persones que han accedit, quedant molt satisfets i satisfetes d'esta visita.

Van accedir en dos grups diferents i el segon era el formaven la Regina de Moixent amb una dama d'honor i el President de la Comissió de festes, amb la seua dona la seua filla, si bé tenim constància que la Regina de València amb les seues dos dames d'honor i l'altra dama d'honor de la Regina de Moixent, no els va ser possible estar en esta activitat per no trobar-se a Moixent.

També enguany, com el any passat ha coincidit amb un soterrar. Volem fer notar la nostra grata sorpresa en comprovar que els visitants d'esta ocasió van mostrar uns certs coneixements sobre les campanes, a jutjar per les observacions, les preguntes i els comentaris que van anar manifestant. Als dos grups se'ls ha informat que estem apunt d'iniciar el 1er Centenari de l'Inici de la Reconstrucció de la Torre Campanar, mostrant-los fotografies amb el telèfon de l'anterior remat a la qual cosa van reaccionar amb emoció en considerar que estaven en la planta mateixa en què es va iniciar l'actual reconstrucció i fins on es enderrocar l'anterior remat.

Quant al grup dels representants de les festes Patronals 2023, indicar que el temps de la seua visita es prolonga fins a la execució dels tocs d'avís a la missa vespertina de la Solemnitat de Sant Pere, de manera que mentres anaven escrivint la dedicatòria en el “Llibre d'Honor. Firmes amb motiu de la visita a la Sala de les Campanes” pàgina 51, van ser testimonis presencials i emocionats de la manera de com realitzem els tocs de Solemnitat, la qual cosa constituïx un motiu més que, segons van manifestar, els mou a realitzar una altra pròxima visita a la sala de les campanes. Van marxar il·lusionades, molt contentes i agraïdes de l'experiència viscuda. 

Aprofitem per a recordar que les pròximes visites a la Sala de les campanes serà el dilluns 19 dimarts 20 i dimecres 21 de la setmana de festes Patronals d'agost.

Transcrivim la dedicatòria dels representants de la comissió de Festes Patronals 2023 en l'esmentat Llibre d'Honor de l'Associació Campaners de Moixent, a la qual estem molt agraïts.

“COMISSIÓ DE FESTES 2023 28/06/23
És un honor com a comissió de festes 2023, el haver sigut convidats per l’Associació de campaners de Moixent a visitar el campanar la vespra de Sant Pere.
Volem deixar constancia en aquestes linies de la gran feina que realitzen els campaners i agraïrlos el haver-nos permés gaudir dels tocs d’avís de missa de la vespra de Sant Pere.
A més, aquest any es celebra el centenari de la reconstrucció del campanar. Açò fa encara més especial la nostra visita.
Per a finalitzar, també hem pogut disfrutar de les meravelloses vistes que el poble de Moixent ens oferix. 
MOLTES GRÀCIES CAMPANERS!
Regina de Moixent 2023 Carmen Martinez Cirugeda
Paula Cirugeda Revert
Yanitsa Georgieva Ivanova.  Dames de Moixent 2023
President Festes 2023
REINA Y DAMAS DE VALENCIA"

25 de junio de 2024

LES CAMPANES DE MOIXENT EN LA VISITA DE LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS

La imatge procesonal de la Mare de Déu dels Desamparats “la pelegrina” va visitar Moixent els dies 15 i 16 de juny, aconteciment per a que Campaners de Moixent vam programar tocs i voltejos per a avisar i convocar als diversos actes (Com estaba publicat en esta web el dia 1 de juny).  Protagonisme particular li corresponia la campana que el campanar de Moixent li te dedicada a Ella, a la Mare de Déu, amb el titol “Santa Maria Mare de Déu, fundida l’any 2006 i que te gravat la imatge de Moixent de la Mare de Déu dels Desamparats.

La primera salutació campanera va ser al acabar la Missa de la Residencia “La Milagrosa": un volteig de Festa de la Mare de Déu avisant que ja encaminava a la Església Parroquial, convocant-nos a recibir-la en eixa casa a la que acudim constantment per a celebrar la Fe.  Un Volteig de Solemnitat avisá a tots de que ja pujava pel carrer “Màrtirs” i es disponía a entrar en l’església.  Volteig Solemne que la saludà amb la seua esplendorosa sonoritat: la vam voler obsequiar amb els nostres millors sons, ja que al sentir de prop la imatge de la Patrona de tots els valencians i valencianes, apunt de entrar a l’església, era la nostra emoció i alegría, mes que les nostres forçes, la que impulsava manualment les campanes del campanar.

Per a les misses de dissabte de vesprada i diumenge interpretarem el Repic de solemnitat, Repic de Festa de la Mare de Déu i volteig en Solitari de la campana Santa Maria Mare de Déu i en el tercer toc un Volteig de Solemnitat.  La eucarístia de dissabte de vesprada la va presidir el Rector de la Reial Basil·lica de la Mare de Déu dels Desamparats i Vicari de Evangelització D.Juan Melchor Segui a qui alguns membres de l’Associació el saludaren.

Convocarem a la processó voltejant en solitari la campana Santa Maria Mare de Déu i en eixe espai, visita la sala de les campanes “Maria la versadora” (De Torrent), qui deixa constancia d’eixa visita en una dedicatoria en el Llibre de Visites al Campanar.

Per a diumenge pel mati estaba programat la visita al Calvari resant el Via Crucis fins l’Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari (que aquest any complix el 125 aniversari de la seua benedicció).  Convocarem al acte amb el Repic del Via Crucis seguit del Repic de Festa de la Mare de Déu, i en el tercer toc un Volteig amb Santa Maria Mare de Déu.  Avisarem de la eixida de la imatge de la Església e inici de la processó amb el Volteig de Solemnitat i acompanyarem el recorregut processonal amb alguns voltejos en solitari de la Campana Santa Maria Mare de Déu, recordant que la imatge recorre alguns carrers del nostre poble camí del calvari.

La campana de la Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari, dedicada als Sants de la Pedra, la veu més antiga de Moixent, la saludá al entrar al recorregut del Calvari indicant que iniciaba la pujà.  Pero per motius de seguritat, espai i per falta de portadors la imatge no va poder fins l’Ermita i va permaneixer en la primera “volteta” entre la primera i segona estació, asomada al poble i al terme, fins que es va observar que podía poc a poc girar en el tram de la 3ª estació, mirant a l’església parroquia, i les montanyes, lloc molt volgut per tots els moixentins.   La campana aunque no estava previst al no poder pujar la imatge,  volteja al finalitzar el Via Crucis mentres els fiels baixaven pel recorregut per del calvari i també durant el recorregut del carrer Calvari despedint a la imatge amb vivacitat: la veu més antiga de Moixent també li va cantar a la mare dels Valencians i Valencianes, i com en les festes Patronals, al entrar la imatge de nou en el nucli urba es va interpretar un Volteig de Processó Solemne.

Convocarem al últim acte programat, el Rosari i visita al barri de Villa Maria, amb el Repic del Rosari, Repic de Festa de la Mare de Déu i Volteig de la campana Santa Maria Mare de Déu, i al eixir la imatge de l’Església Parroquial, va arribar el moment en que les campanes la van despedir: un Volteig de Solemnitat, que va sonar clamorosament, amb la alegría de les huit campanes sonant per a ella: la Mare de Déu i mare nostra.  Sonaben desbordant, com volgent retindre-la, dedicánt-li els nostres millors sons, sobretot la campana que porta el seu nom “Santa Maria Mare de Déu” que quedant en solitari, va esparcir les ultimes caricies conforme anava baixant pel carrer “Màrtirs”.

El rector va tindre paraules d'agraïment per a Campaners de Moixent en la benvinguda a la parroquia de la imatge el dissabte i també en els agraïments del diumenge de la despedida en el barri de Villa Maria.

Membres de l'Associació Campaners de Moixent a més de poder col•laborar entre altres coses, també o hem fet com a portadors de la imatge en algún moment, mostrant-li a ella i a tots la nostra més sincera devoció i estima de fills.  També participarem en les reunions d’eixa setmana realitzades per els missioners amb motiu de la setmana d’Evangelització.

Hem interpretat de forma manual les Campanes, que son la veu de Déu i que totes a una veu han dit: Visca la Mare de Déu!

23 de junio de 2024

VIDA PARROQUIAL: PROGRAMA DE ACTOS SAN PEDRO APÓSTOL 2024

La portada del programa  “Festes a Sant Pere Apòstol 2024” muestra la fachada de la Iglesia Parroquial dedicada a El como titulo.  En la parte superior sobre un cielo claro, pero no azul sino blanquecino de calima destacan por tamaño y por azul marino las letras “Sant Pere Apòstol”, trasladando una sensación de frescura, y en la base de la portada se recoge la noticia interesante, que no conviene olvidar “Declarada Festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana en juny de 202”, no olvidar pues esa Declaración implica un compromiso por mantener y mejorar la dignidad de esta fiesta Patronal.

Al abrirlo para consultar la programación nos encontramos con la imagen de las llaves que lleva en sus manos la imagen de San Pedro Apóstol que preside la Iglesia Parroquial, detalle muy aprosíto pues el programa es la llave que abre nuestras posibilidades para disfrutar de estas fiestas. 

Entre esos actos programados hacemos notar el Volteo de la Solemnidad de Campanes, las visitas al Campanario además de la misa de la víspera y el dia y la procesión.  

Para terminar en la contraportada se recoge la poesía de nuestro paisano Gabriel Vila Vila titulada “Matí de Sant Pere en Moixent” y al leerla inevitablemente se dirige la mirada hacia la imagen de San Pedro Apóstol situada a la derecha del poema.

17 de junio de 2024

PROGRAMA DE TOCS: SOLEMNITAT DE SANT PERE (PATRÓ DE MOIXENT I TITULAR DE L'ESGLÉSIA) I SANT PAU

La devoció a Sant Pere Apòstol com a Titular de l’Església Parroquial de Moixent, es remunta allà per el segle XIV. Festa Patronal, declarada de “Interés Turístic Local de la Comunidat Valenciana” l’any 2020.

Té un carrer dedicat, i en la Cooperativa del Camp que portà el seu nom, hi ha un gran plafó ceràmic representant al nostre Patró (beneït en la festa de Sant Pere de 1960).    

Una esvelta imatge de Sant Pere Apòstol beneïda  el 1 de gener de 1958 presidix el Presbiteri de l'Església Parroquial a què dóna nom, sent Titular i Patró del poble. 
A la esquerra de l’imatge del Titular, segons es mira, està Sant Pau. 

En està mateixa part hi han sis pintures sobre la vida del Patró,  pintades a l’oleo per Salvador Gil Camarena, de la Academia de Sant Carles de València i col·locades per a les Festes Patronals de Sant Pere de 1965.

Baix dels bustos-Reliquiaris de les Santes Úrsula i Cordula,  està la Reliquia de la Creu on va morir San Pere, (l’autentica firmada el 24 de gener de 1942 en Roma,) Reliquia que per al dia del Titular des de 2012 es mostra en el Presbiteri amb dos ciris i que es trau en processó el dia de les Santes Relíquies.  

Ademés de la imatge del Retaule del Presbiteri, està la procesional de 1939-1940, que va ser la primera imatge que es va regalar a l’església despres de la Persecució religiosa;  i altra amb un Sant Pau (aproximadament de finals del Segle XVIII, procedent de l’anterior Església).

En la decoració de la Parròquia hi han diverses iconografies com la Tiara Papal i les Claus,  un dels medallons estil renaixetista que es troben en la nau central davall del trifori on están representants els apòstols apareix Sant Pere així com en candelabros i en una portapaz.
En lo més alt del campanar, en el penell està la figura de San Pere Apóstol sobre una clau. 

En la Sala de campanes hi han dos campanes que en este dia del martiri de Sant Pere es fan notar de manera particular: la més antiga del Campanar "Sancti Petre-Isidore Agricolae et Antoni", (Sant Pere-Isidre Llaurador-Antoni) de 1792; i la més gran del Campanar que portà el seu nom "SAN PEDRO APÓSTOL" de 1943, i que en esta Solemnitat es l’ultima campana en acabar els Voltejos de Solemnitat. 

Des de l’any 2016 la campana “Màrtirs del Segle XX de Moixent” de la col·lecció particular de Felipe Sanchis entre altres relleus té gravada l’efigie de Sant Pere que precidix el Retaule del Presbiteri.

Per a les persones que no poden pujar en la setmana de festes Patronals d'agost, la vespra de Sant Pere, l'Associació Campaners de Moixent realitzará visita guiada al campanar de 18 a 19hs, on podras vorer les dos campanes dedicades al nostre Patró.

En la Solemnitat i dies abans en les misses es canten els “Goigs a Sant Pere Apòstol” recuperats l’any 2012, http://gogistesvalencians.blogspot.com.es/2013/04/gozos-san-pedro-apostol-venerado-como.html; i la Plegaria composada per Gabriel Vila en juny de 1947 i la música de Matias Marquez.

La missa de 12h es solemnitzada musicalment per el Cor Parroquial on participen les Autoritats i la Comissió de festes Patronals del any passat amb les Regines de Moixent i de Valencia amb les seues dames a més de la Comissió de les Festes Patronals que esta organitzant enguany les festes; i per la vesprada, la Solemne Processó en honor a Sant Pere per el itinerari de costum en alguns balcons hi han colgadures amb la imatge del nostre Patró.  El Sacerdot que precidix des de l’any 2019 sol portar una Casulla  de color roig (que te gravat la imatge de Sant Pere que precidix el Presbiteri i la iconografía de Sant Pere), per a la processó també se sol gastar una capa amb la imatge de Sant Pere de Moixent.

La primera imatge regalada a l’Església després de la Guerra Civil entre 1939-1940, per part de l’Ajuntament,  i que fins l’any 1957 precidia tota l’Església recorre alguns carrers de la localitat amb les andes propies de l’imatge de 1957.  Des de 2022, la processó a proposta de l'Ajuntament a la Parròquia, es prolonga per a passar pel carrer que Sant Pere té dedicat. També encapçalen la processó el grup de Danses realitzant alguns balls obrint la processó que esta presidida per la Creu Parroquial seguida de fidels devots de la imatge, alguns xiquets i xiquetes que han recibit la 1ª Comunió este any i que volen participar en la processó, la Comissió de festes Patronals d'enguany que esta organitzant les Festes, seguida de la Comissió de Festes del any passat, Dames d'honor i Reines de l'any 2023, la imatge del Patró, el Rector, Autoritats i tancant la processó la Banda de Música de la localitat.

VESPRA DE SANT PERE I SANT PAU, 28 de juny
-  12h.  Toc de l’Àngelus.  I Volteig de Solemnitat

- Tres Voltejos d’avís a missa de 20h  amb Sant Pere Apòstol. Primer toc Avis de Solemnitat. Segon toc Repic de Solemnitat.  El tercer toc Volteig de Solemnitat. 
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.
- Volteig de Solemnitat al final de la celebració.

SANT PERE I SANT PAU, 29 de juny
- Tres Voltejos de Solemnitat d’avís a missa de 12h.  Després del primer toc volteig amb S.Isidre.
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.
- Volteig de Solemnitat al final de la celebració.

Voltejos de processó:
- Tres Voltejos d’avís a processó de 20:30h, amb Sant Pere Apòstol.    
•  Volteig de Solemnitat a l’eixir l’imatge del Patró del Temple Parroquial.
• Volteig de Sant Isidre, i de Sant Pere Apòstol, als primers pasos dels portadors.
• Volteig de Processó Solemne, amb Sant Isidre, Santa Maria Mare de Déu i Sant Pere Apóstol.
• Volteig de Sant Pere Apòstol.
• Volteig de Solemnitat, al pujar l’imatge per el carrer “Màrtirs” fins que entra a l’Esglèsia.  

11 de junio de 2024

VISITA AL CAMPANAR DE MOIXENT: SANT PERE 2024

Per a les festes que Moixent li dedica al Titular de l’església i Patró del Poble, l’Associació Campaners de Moixent també en aquest any 2024, i així es la tercera volta, oferim la oportunitat de accedir a la sala de les campanes en visita guiada, afavorint així per a aquelles que durant la setmana de festes Patronals no han tingut la ocasió de poder realitzar dita visita o que vullgen repetir per a aquesta ocasió.

Els que vullgueu fer una visita a la sala de les campanes, serà divendres 28 de juny de 2022, vespra de Sant Pere, de 18 a 19hs. 
Si ara no podeu el dia 28, tingues en compte que el dilluns dimarts i dimecres de la setmana de festes Patronals d’agost també tens eixa possibilitat

Campaners de Moixent, vos acollirem a l'entrada del Temple Parroquial.   Visita animada amb comentaris i observacions amb l'explicació dels campaners sobre cada una de les huit Campanes i la Matraca, així com alguns tocs que es realitzen, es realitzen fotografies per a reviure "l'aventura" viscuda.  

En la base del campanar podrán vore en una vitrina la imatge de Santa Bàrbera (Patrona dels Campaners), un quadre de Sant Paulino de Nola (Patro dels Campaners), cuatre coixinets antics, dos batalls anteriors de campanes, una peça de cerámica de l'anterior bola del campanar, l
a primera esfera del rellotge del campanar amb números romans, una matraca semblant a la tradicional de ma i altra procedent de la Casa Rabosa, 1 peça de contrapes del rellotge
També el quadre amb el nombrament de Campaner d’honor de Moixent del Pare Moreno, i un quadre del llistat de Campaners/eres moixentins.

En la base del campanar estará a disposició dels visitants diversos fullets editats per l'Associació i que els visitants poden emportar-se a casa.

Com des de 2016, disposarem del "Llibre de Firmes"  per a tots el que desitgen deixar constància de la seua visita a la Sala de les Campanes, amb la seua firma i si ho desitgen algun pensament o dedicatòria.

El cartell mostra la façana de la porta de l’església parroquial amb la torre Campanar amb un cel blau de fons i les lletres de color groc i hem inclos un “logotip” del 1er Centenari del Inici de la Reconstrucció de la Torre Campanar 1924-1928  2024-2028

1 de junio de 2024

PROGRAMA DE TOCS: VISITA DE LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DELS DESAMPARATS. 2024

El pròxim dia 15 i 16 de juny de 2024 recibirem la visita de la imatge processonal de la Mare de Déu dels Desamparats: “la Pelegrina”, torna a Moixent.   Es dissabte i diumenge, i convé que anem disposant els ánims per a rebre-la com Ella es mareix i com Moixent deu fer-ho.  HI ha un programa ample d’encontres i celebracions, en les quals s’hem de fer presents, per Ella i per aquells a qui va més directament orientada la visita o encontre.

Esta visita esta prevista, segons comunicació del Vicerrector de la Basilica de la Mare de Déu D.Alvaro Almenar al nostre Rector el dia 12 d’agost de 2023.  I per a preparar-la de manera que servixca per a “revitalitzar la parroquia” en paraules del Rector tindrem un “MISSIÓ PARROQUIAL” del dia 9 al 16 de juny, animada pels pares Pauls i Hijas de la Caridad.   I així ve a sumar-se a les anteriors Misions celebrades en la nostra Parròquia, com la del 14 al 28 de gener de 1945 testimoni de eixa missió va ser una creu col·locada en el castell i que va sofrir deserfectes per un temporal, (i la actual va ser colocada en 1960)  en 1964,  el 17 de octubre de 1968 segons la Agenda Parroquial un Triduo misional; del 15 de gener al 12 de febrero de 1989 i la Missió Magnificat a nivel diocesà els dies 10, 11 i 12 de març de 2014.  

Recordem que el nostre campanar te una campana dedicada a Santa Maria Mare de Déu, que entre els relleus de les imatges de la Mare de Déu esta la imatge de la Verge dels Desamparats.  Esta campana també per a aquesta visita intervindra de manera particular, voltejant en solitari, també en els tocs del Rosari, Repic de festa de la Mare Déu, i en el Volteig de festa de la Mare de Déu.

Primer visitara el Cementeri, será dissabte de mati, i le demanarem el seu empar pels nostres difunts: curiosament esta advocació de Desamparats en els seus origens estava vinculada als difunts pues la Confraria del seu nom s’encarregava donar un digne soterrament als ajusticiats i a tots els que morien abandonats per no tindre familiars o amics i en el seu feretro posaven esta imatge.  El total desempar del ser huma ocurrix en la mort, i a Ella s’encomanvem per a que ens acompanye a la presencia de Déu.  

També visita el carrer  de la Escalinata des d’aón es dirigira al Guerrer de Moixent en dirrecció a la Residencia “La Milagrosa” per a encontrar-se en els més majors i on tindra lloc una celebració de l’Eucarístia.  Tal vegada allí en el Guerrer que es com la porta que s’obri per a entrar en tot el poble, la recibim tots.

Al finalitzar en la Residencia també un moment molt  apropiat per a que les campanes de Moixent li donen la benvinguda: será un volteig de festa de la Mare de Déu, i es traslladara a la Esglésía aon la rebran ara ja totes a una veu les campanes que li canten “Alabat siga sempre el nom teu”.  L’església permaneixera oberta tot el temps que dure la visita fins el diumenge, a fi de que apart dels actes comunitaris pugam tindre un encontré personal d’oració, de vela, d’ocasió per fotografies…

Per la vesprada tindra lloc una ofrena de flors i presentació dels xiquets i xiquetes nascudes desde la visita de 2011 fins a ara i finalmente una missa.  I per la nit la processó que será similar al de la processó del Silenci de Dijous Sant.

Foto: Carmen Vidal  25-11-2012

El diumenge de mati a les 8hs, en bona fresqueta, es te previst una processó i Via Crucis al Calvari, pasant pels carrers del barri de Santa Anna. María va acompanyar a Jesús fins al peu de la Creu, i esta advocació de Desemparats la mostra acompanyant-nos ens els nostres Via Crucis, en els de la vida diaria: vol apoyar-nos en els nostres sofriments, pesars, llagrimes, enfortir-nos en la fe i esperança de Jesús, mort i Resucitat  per tots.  Curiosament com vam publicar l’any passat esta web la Ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari complix enguany el 125 anys de la seua Benedicció 1899-2024.   Sera entranyable per a tots sentir-la próxima de la nostra benvollguda i venerada imatge patronal del Santíssim Crist del Mont Calvari, i des de la plaça de la Ermita mirant a tota la comarca, sentirem que obri el seu empar per  a totes les nostres families, vides i treballs: constituirá una visita visual a tot lo nostre.   I les campanes? Per a este recorregut es te previst els tocs de Via Crucis per a convocar i la campana de la Ermita  la  recibirá al entrar al Calvari; i com també al entrar al poble després de baixar la Ermita es fara un Volteig de processó Solemne.

A les 12hs tindra lloc la celebració dominical una celebració que ens convoca a tots, per a celebrar el memoria del Senyor davant la imatge de la Mare de Déu, i a les 16hs es traslladara en romeria resant el Rosari fins al barri de Villa Maria pasant per la Capella del Convent.  L’oració del Rosari, repasant els misteris de la vida del Senyor, será un moment sosegat per a reviure tots els moments de la visita i també per a sentir, agraïts la companyia constant de la Mare de Déu en el nostre cami de la vida cristiana.  Anem a barri que té el seu nom “Villa Maria”, constituint un lloc adeqüat per a que atenga a totes les nostre supliques.   Les campanes també a esta romeria convocaran amb els tocs del Rosari que realitza la campana Santa Maria Mare de Déu i al eixir de la Parroquia i com a despedida voltejaran les campanes.

Es tracta de la quarta visita de la imatge a Moixent. Va vindre a Moixent els dies 13 i 14 d'agost del 2011; també a petició del Cardenal Arquebisbe de Valencia D.Antonio Cañizares el 19 de maig  de 2021 quant recorría els pobles de la diócesis, i el 12 de juliol de 2022 amb motiu del I Centenari de la Coronació. Cada visita es ocasió per a reviure davant d’ella la devoció “mes santa que es puga profesar”.

Visita a Moixent de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats, 1er dia.  15 de juny
- Volteig de festa de la Mare de Déu, al eixir la imatge de la Residencia “La Milagrosa”. 
 -Volteig de Solemnitat al pujar la imatge pel carrer “Màrtirs”.

-Tres repics de Solemnitat d’avis a missa de 19:30h, seguit del Repic de la Mare de Déu i Volteig amb la Campana Santa Maria Mare de Déu.  El tercer toc Volteig de Solemnitat
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.
-Volteig de Solemnitat al finalitzar la celebració.

Voltejos de processó:
• Tres voltejos d’avís a la processó de 21:30h amb la campana Santa Maria Mare de Déu
• Volteig de festa de la Mare de Déu, al eixir la imatge de l’església”. 
• Volteig de Solemnitat al baixar pel carrer “Màrtirs”.
• Volteig en alguns moments de la processó amb la campana Santa Maria Mare de Déu
• Volteig de Processó Solemne, per meitat processó.
• Volteig de Solemnitat al pujar la imatge pel carrer “Màrtirs”

Visita a Moixent de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats  2ón dia. 16 de juny.
- Toc d'Alba a les 7:30hs.  Tres tocs d’avis al Via Crucis de 08hs amb la campana Nieves, seguit del Repic de la Mare de Déu i Volteig amb la Campana Santa Maria Mare de Déu. 
• Volteig de Solemnitat a l’eixida de la imatge de l’església.
• Volteig de processó Solemne, al entrar la imatge al poble
• Volteig en alguns moments de la processó amb la campana Santa Maria Mare de Déu
• Volteig de Solemnitat al pujar la imatge pel carrer “Màrtirs”

-Tres repics de Solemnitat d’avis a missa de 12h, seguit del Repic de la Mare de Déu i Volteig amb la Campana Santa Maria Mare de Déu.  El tercer toc Volteig de Solemnitat
-Toc d’alçar a Déu amb la campana Sant Pere Apòstol.
-Volteig de Solemnitat al finalitzar la celebració.

- Tres tocs d’avis al Rosari de 16:30h amb la campana Santa Maria Mare de Déu  i Repic de la Mare de Déu i Volteig amb la campana Santa Maria Mare de Déu
• Volteig de Solemnitat a l’eixida de la imatge de l’església.